Scroll

Traineeprogram

Vi erbjuder ett traineeprogram som kompletterar din teoretiska utbildning med praktik och erfarenheter från verkligheten. Det som utmärker vårt traineeprogram är att vi rekryterar studenter från alla år på civilingenjörsprogrammet. Innan din examen har du hunnit prova på många spännande roller och arbetsuppgifter inom Zengun.

Zenguns traineeprogram riktar sig främst mot studerande på Samhällsbyggnadsprogram på KTH. Grundtanken med traineeprogrammet är att vi ska ge studenter en chans att få praktisk erfarenhet av byggbranschen under pågående studier. I gengäld får Zengun unga och motiverade medarbetare med kunskap om det senaste inom forskning och framtidens byggtekniska lösningar. 

En stor fördel med traineeprogrammet är att vi rekryterar studenter redan under andra året på civilingenjörsutbildningen. Det betyder att programmet kan sträcka sig så långt som över fyra somrar. Detta ger traineerna tid att prova på fler arbetsuppgifter under längre perioder och på så sätt även möjlighet till mer förståelse och roligare arbetsuppgifter. 

Vårt traineeprogram är under en spännande utvecklingsfas. Våren 2015 valdes fyra studenter ut till en pilotgrupp för det nystartade traineeprogrammet. Inför sommaren gjordes, tillsammans med trainee-studenterna, en plan över hur vårt traineeprogram skulle se ut, vilka moment som skulle vara med, samt vilka förväntningar och förhoppningar som fanns. Efter en sommar med full fart ute i produktion gjordes en utvärdering för kommande generation traineer. Denna process är och kommer alltid att vara pågående så att traineeprogrammet utvecklas efter traineernas önskemål.


Traineerna berättar

Sorans två första år som trainee

”Min tid på Zengun har varit fylld av varierade arbetsuppgifter. I början av min första sommar följde jag min handledare i det dagliga arbetet ute i produktion, för att därefter självständigt planera och samordna egna småprojekt. Under andra sommaren arbetade jag också som produktionsledare och fick även arbeta med kalkyler och inköp, under terminen fortsatte jag med kalkylarbete. 

Det bästa med traineeprogrammet är möjligheten att få välja min egen väg och arbeta med det som intresserar mig. Som trainee tillåts jag utvecklas i min egen takt och få möjlighet att ta ansvar redan från start, med hjälp från mina handledare som alltid finns nära till hands.”

Soran Khalaf, KTH Samhällsbyggnad År 4 - Fastigheter och Byggande


Linas övergång från trainee till heltidsarbetande

”Nu har jag varit trainee på Zengun under tre års tid. Jag arbetar både på sommaren och en del under skolåret, vilket jag tycker är väldigt givande. Möjligheten att få koppla ihop studierna med arbetslivet ger mig inte bara erfarenhet innan examen, utan ökar dessutom min motivation under studietiden. 

Under tiden som trainee har jag fått möjlighet att arbeta med det som intresserar mig. Då jag anser mig vara en generalist, är jag intresserad av det mesta inom projektverksamheten. Jag har arbetat mycket i produktion, med inköp, KMA, planering, ekonomi och projektorganisatoriska frågor. Det är kul att få ett brett men ändå djupgående perspektiv av arbetet och jag tror att det ger mig en bra grund att stå på inför min examen, som jag tar i sommar.”

Lina Mogren, KTH Samhällsbyggnad År 5 - Fastigheter och Byggande


Ruben ser tillbaka på sina tre år som trainee

”Efter traineeprogrammet började jag som projektingenjör på ett av våra projekt i Solna. Rollen som projektingenjör är bred vilket jag trivs mycket bra med och kräver med det en bred kunskap. Kunskap som jag i det allra flesta fall inte haft till en början. Traineeprogrammet gav mig en stor kontaktyta till många kollegor inom Zengun, vilket gjorde att det var lätt att införskaffa denna kunskap genom att bara lyfta på luren.

Jag blir fortfarande inbjuden till traineeträffar där jag får möta dem som är aktiva i traineeprogrammet. Det är spännande och roligt att få träffa alla taggade traineer och få inblick i vad som är aktuellt och på tapeten just nu.En gång trainee, alltid trainee.”

Ruben Strömholm, KTH Samhällsbyggnad - Hus och Anläggning, examen 2018

Sök till vårt traineeprogram

Skicka ditt CV och personliga brev till trainee@zengun.se

Sista ansökningsdag för ansökningsperioden 2020 är 23 februari.

Snart klar med studierna?

Har du en bra idé till ett ex-jobb? Vi är nyfikna! Skicka gärna din ex-jobbsidé till exjobb@zengun.se så hör vi av oss! 

Karriär och utveckling

På Zengun har du som medarbetare möjlighet att växa tillsammans med företaget. Vi erbjuder utbildningar och diskuterar öppet om vad som krävs för att ta nästa steg.

Karriär och utveckling

Följ traineerna på Instagram

Följ oss på instagram
"Zengun är ett företag som driver och drivs av projekt."

Jobba hos oss

För att kunna utvecklas som företag måste vi kunna attrahera fler medarbetare. Vi anstränger oss hårt för att bli en mer attraktiv arbetsgivare. Har du kundfokus och är nyfiken?

jobba med oss

Kontakta oss

  • Zengun AB
    Torsgatan 21
    113 21 Stockholm
    SVERIGE