Aktuellt på Zengun

Scroll

Zengun tar in Segulah som ny partner

29 februari 2016

Stockholm 2016-02-29

Pressrelease 

Ett av Sveriges snabbast växande byggföretag, Zengun, tar in Segulah som nu partner. Med Segulah som delägare siktar Zengun på en fortsatt stark tillväxt i Stockholm.


Segulah går in som ny ägare i byggföretaget Zengun genom förvärv av en majoritetsandel av aktierna från dess grundare. Grundarna och övriga nuvarande ägare kommer fortsätta att vara operationellt aktiva i bolaget och förbli stora aktieägare.

Zengun har genom ett systematiskt utvecklingsarbete och mycket kompetenta medarbetare på några få år vuxit till ett entreprenadföretag som konkurrerar om de riktigt stora bygguppdragen på Stockholmsmarknaden. Företaget är för närvarande med i flera stora stadsutvecklingsprojekt i city.

Genom att ta in Segulah som delägare kan Zengun nu fortsätta att utvecklas i snabb takt och ta en ledande roll på Stockholmsmarknaden som växer snabbt inom kommersiella fastigheter, offentliga lokaler och bostäder. Vidare tillför den nya ägarkonstellationen ytterligare finansiella muskler och bidrar till att säkerställa bolagets position som oberoende utmanare till storbyggarna.

”Vi har sökt efter en ägare som kan tillföra nödvändig kunskap för att ta Zengun till nästa nivå och säkerställa bolagets oberoende position på marknaden. Segulah tillför denna kompetens och finansiella muskler till Zenguns redan solida ekonomiska fundament. Det skapar trygghet och rörelsefrihet och möjliggör egna investeringar. Tillsammans med Segulah får vi ett komplett lag i ägargruppen. Nu lägger vi i nästa växel”, säger Ulf Jonsson, grundare av Zengun AB.

”Segulah är en stabil, långsiktig och kunnig investerare. Jag ser fram emot att jobba gemensamt med den nya ägargruppen för att ta Zengun till nya höjder. Tillsammans med våra kunder och medarbetare kan vi göra ett bestående avtryck på Stockholmsmarknaden”, säger Martin Dahlgren, VD på Zengun AB.

"Zengun har visat anmärkningsvärd tillväxt sedan starten, drivet av en framgångsrik affärsmodell med ett attraktivt värdeerbjudande till sina kunder. Segulah är mycket glada att få bli del av Zenguns unika kultur och vi ser fram emot att utveckla bolaget vidare tillsammans med företagsledningen",säger Henrik Lif, Partner på Segulah Advisor AB.

 

För ytterligare information vänligen kontakta:

 

Martin Dahlgren, VD, Zengun AB, 076 788 97 00

Ulf Jonsson, Grundare, Zengun AB, 070 369 01 01

Henrik Lif, Partner, Segulah Advisor AB, 070 840 39 09        

 

 

 

 

Zengun AB förvärvar RA BYGG

- Förvärvet av RA BYGG (Roland Anderssons Bygg Aktiebolag) passar väl in i vår strategi att skapa lönsam... Läs mer här

Ekonomi- och finansdirektör (CFO) rekryterad till Zengun

Som ytterligare ett steg på vägen mot en framtida notering av Zengun så har Anna-Carin Bjelkeby rekryterats... Läs mer här

Zengun in som partner i Proteam

Som ett led i vår friskvårdssatsning kliver vi in som partner i Race & Shine ProteamZengun kliver in... Läs mer här
"Tillsammans med våra kunder och medarbetare kan vi göra ett bestående avtryck på Stockholmsmarknaden"

Jobba hos oss

För att kunna utvecklas som företag måste vi kunna attrahera fler medarbetare. Vi anstränger oss hårt för att bli en mer attraktiv arbetsgivare. Har du kundfokus och är nyfiken?

jobba med oss

Kontakta oss

  • Zengun AB
    Torsgatan 21
    113 21 Stockholm
    SVERIGE