Aktuellt på Zengun

Scroll

Nytt projekt i Sergelhuset åt Vasakronan

4 maj 2017

Vasakronan väljer Zengun som samverkansentreprenör på 

totalentreprenad i ombyggnaden av Sergelhusets H-hus.


Sergelhuset är navet i Sergelstaden, en stadsomvandling av området runt Sergels Torg, mitt i centrala Stockholm. Projektet Sergelhuset består av tre olika huskroppar, och Zengun har valts för att utföra om- och tillbyggnaden av en av de tre delarna vilken innefattar hörnhuset mot Malmskillnadsgatan med kontorslokaler samt rivning och nybyggnad av Hamngatspalatset, med handel och kontor.

Projektet omfattar knappt 20 000 kvm BTA. Detta innefattar såväl interiöra som exteriöra arbeten, med en ny fasad som tydligare ger byggnaden dess arkitektoniska uppdrag att stå som fond till Sergels Torgs övriga byggnader: Hötorgsskraporna, S-huset och Kulturhuset.

Arbetena startar under sommaren 2017, och beräknas vara klart under 2020. Projektet har ambitionen att nå miljöklassificeringen LEED Platinum.


”Det är oerhört spännande att ta sig an ännu ett avancerat ombyggnadsprojekt i Stockholms absoluta kärna. Vasakronans beställarkompetens och våra kunskaper om totalrenoveringar och logistiska lösningar borgar för att nå ett bra slutresultat.”­ – säger Magnus Christiansen, Affärsenhetschef på Zengun.


H-huset i SergelhusetZengun mot topp 20

Varje år så listar Sveriges Byggindustrier de 30 största ”byggföretagen”. Vad som definierar ett byggföretag... Läs mer här

Sture Nilsson ny COO i Zengun

Pressmeddelande Zengun har sedan starten 2009 haft en stark, stabil tillväxt och vill fortsätta växa... Läs mer här

Års- och hållbarhetsredovisning 2017

Zengun års- och hållbarhetsredovisning 2017 Stockholm 1 juni 2018 Zengun publicerar års- och hållbarhetsredovisning ... Läs mer här
"ZENGUN VILL VÄXA och fortsätta utvecklas som en betydande och respekterad aktör på Stockholmsmarknaden"

Jobba hos oss

För att kunna utvecklas som företag måste vi kunna attrahera fler medarbetare. Vi anstränger oss hårt för att bli en mer attraktiv arbetsgivare. Har du kundfokus och är nyfiken?

jobba med oss

Kontakta oss

  • Zengun AB
    Torsgatan 21
    113 21 Stockholm
    SVERIGE