Aktuellt på Zengun

Scroll

Nytt projekt åt Fabege i Frösunda

19 december 2018

Efter en inledande projekteringsfas har nu Zengun slutit avtal med Fabege om uppförande av en ny komplett fullserviceanläggning åt Bilia i Haga Norra, Solna. Kontraktet har ett ordervärde om drygt 800 Mkr och utgör den första etappen av det stora stadsbyggnadsprojektet Haga Norra.

Projektet inleds med ett omfattande schakt- och grundläggningsarbete med bland annat en geoenergianläggning. Förutom att färdigställa Bilias anläggning om cirka 37 000 kvm bruttoarea omfattar projektet även förberedelse för en kommande påbyggnation av cirka 450 lägenheter i två kvarter.
Anläggningen ska tas i drift i början av 2021.
– Vi är väldigt glada att Fabege ger oss fortsatt förtroende i samverkan. Att få bygga denna toppmoderna bilanläggning och samtidigt vara med i starten på det spännande stadsbyggnadsprojektet Haga Norra är något vi verkligen ser fram emot, säger Ulf Jonsson, VD i Zengun.
”Modernt, uttrycksfullt och med en egen identitet” har varit utgångspunkten för gestaltningen av det kvarter som nu byggs. Genom en blandning av bostäder, moderna kontor och handel tillsammans med Bilias toppmoderna fullserviceanläggning ska Haga Norra bli en levande och hållbar stadsdel.
– Utvecklingen av stadsdelen kommer att genomföras i etapper där den första innehåller Europas modernaste showroom för bilar och 450 lägenheter, berättar Klas Holmgren, Chef Projekt och Förädling Fabege.


För ytterligare information:- Ulf Jonsson, VD Zengun, 070 369 01 01
- Mattias Bystedt, Affärsenhetschef Zengun, 072 992 11 92
- Klas Holmgren, Chef Projekt & Förädling Fabege, 0733-87 18 26


Zengun mot topp 20

Varje år så listar Sveriges Byggindustrier de 30 största ”byggföretagen”. Vad som definierar ett byggföretag... Läs mer här

Sture Nilsson ny COO i Zengun

Pressmeddelande Zengun har sedan starten 2009 haft en stark, stabil tillväxt och vill fortsätta växa... Läs mer här

Års- och hållbarhetsredovisning 2017

Zengun års- och hållbarhetsredovisning 2017 Stockholm 1 juni 2018 Zengun publicerar års- och hållbarhetsredovisning ... Läs mer här
"Zengun är ett företag som driver och drivs av projekt."

Jobba hos oss

För att kunna utvecklas som företag måste vi kunna attrahera fler medarbetare. Vi anstränger oss hårt för att bli en mer attraktiv arbetsgivare. Har du kundfokus och är nyfiken?

jobba med oss

Kontakta oss

  • Zengun AB
    Torsgatan 21
    113 21 Stockholm
    SVERIGE